Bestseller

Share:

La început, oamenii învățau de la Dumnezeu. Ceea ce învățau nu putea fi lucrat decât împreună. După un timp, însă, omul a descoperit că putea învăța singur. Sau cel puțin așa credea el. Ceea ce învăța singur îl ajuta să lucreze singur. Învățătura dobândită singur îi făcea lucrul mai ușor. Astfel, viața îi oferea tot mai puțin efort și tot mai multă bucurie doar pentru sine. Cu toate acestea, Dumnezeu i-a dăruit omului o carte în care oamenii învățați de Dumnezeu însemnaseră diverse lucruri folositoare.

O vreme, oamenii au prețuit cartea lui Dumnezeu. Cartea lui Dumnezeu nu-i învăța doar să citească, ci mai ales să asculte, să vorbească, să vadă și să umble drept. Oamenii începuseră să lucreze iarăși împreună.

Și lucrurile au mers așa multă vreme, până când tot mai mulți oameni au încetat să învețe din cartea lui Dumnezeu. Începeau să redescopere folosul învățăturii numită în cartea lui Dumnezeu nebunie. Descoperiseră că în cartea lui Dumnezeu multe lucruri folositoare erau interzise. De pildă, minciuna sau necredința. Alte lucruri folositoare nu erau recomandate. De pildă, ca omul să fie singur. Așa că oamenii au început să urască cartea lui Dumnezeu. Nimeni nu mai învăța de la nimeni, fiecare învăța de la sine și nici un om nu mai lucra împreună cu altcineva și pentru nimeni afară de sine.

Deși nimeni nu mai citea cartea lui Dumnezeu, nici una dintre cărțile oamenilor nu reușea să o înlocuiască. Atunci și-au propus să facă din cartea lui Dumnezeu o carte cu adevărat folositoare. Prin urmare, oameni neînvățați de Dumnezeu au început să reinterpreteze cuvintele cărții lui Dumnezeu, făcând astfel posibilă rescrierea ei. Lumea a primit însă cu interes noua înțelegere a cărții lui Dumnezeu, încât rescrierea ei nu a mai fost necesară. Tot ce în cartea lui Dumnezeu era dăunător sau nefolositor, devenise acum bun și recomandabil, iar tot ce fusese folositor era perceput ca periculos și otrăvitor.

Planul a fost un succes: cartea lui Dumnezeu îi aducea laolaltă pe toți cei care nu voiau să asculte, să vorbească, să vadă și să umble drept. Ceea ce învățau fără Dumnezeu nu putea fi pus în lucrare decât împreună.

Cei care rămăseseră credincioși adevărului Cărții erau judecați și prigoniți în numele Cărții. Oricine dorea să învețe de la Dumnezeu era lăsat singur și nu mai putea lucra cu nimeni altcineva decât cu Dumnezeu.

(Image by Igor Link from Pixabay)

Susține revista Convergențe!
Vrem să lărgim echipa și să tipărim cele mai bune materiale.

Alege moneda

Alege suma

Doneaza prin Revolut

0730020283

Memorează numărul în agenda telefonului tău iar apoi folosește aplicația Revolut pentru a face o donație.
*Menționează "Donație Convergențe"

Plată cu OP

ASOCIAȚIA DECENU.EU

CUI: 37579166

NR. ÎNREG: 15/A/10.03.2017

LEI: RO21INGB0000999906900531

EUR: RO98INGB0000999906931543

SWIFT : INGBROBU

Share:

Leave a reply